lassandebiztosan

2016. május 16., hétfő

Csőstül...

Beteg lett szegény leányzónk. :( Kezdődött csütörtökön. Gyanús volt, hogy fekszik napközben, nem madzagozik. Gyorsan fel is szökött a láza, de mivel a közérzete nem volt különösebben rossz, vacsizott is; így nem kapott lázcsillapítót. Dr. Novák Hunor ajánlása alapján jártunk és járunk ezentúl is el ezzel kapcsolatban:
 http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/21582/hibat_kovet_el_a_szulo_ha_rutinszeruen_lazcsillapitot_hasznal_-_figyelmeztet_dr_novak_hunor Köszönöm Lili! ;)
A betegségről ITT írok bővebben, nem akarom ismételni önmagam. Hosszan tartó, magas láz, hányás. Az aggodalmamat fokozta az ünnep. Jól tud időzíteni a nagylány. :P Szerencsére nem volt erre szükség, hisz mára (hétfő) már jól volt. Nem is kellett lázcsillapító sem, a közérzete is megfelelőnek mondhatni, bár nyűgös volt, de ez amúgy is előfordul... Holnap még nem viszem oviba, az igazolás is úgy szól, hogy leghamarabb szerdán mehet közösségbe. Bízom benne, hogy addigra tényleg olyan állapotban lesz, hogy mehet, hisz ekkor lesz az ovis kirándulás. :)

Morzsikám hiányos, furi körme még furább lett: bedagadt körülötte a szövet, piros lett, állandóan nyalta. Irány az orvos. Mivel kocsink nincs, a taxi drága, így a legnagyobb Tesco-s zacsiba helyeztem a macskahordót, amibe pedig Morzsit raktam. Majd a vállamra helyeztem a csomagocskát és irány. Szarrá nyomta a vállam a szatyor füle, de muszáj volt valahogy elszállítani. Oltásra úgy mentünk eddig, hogy besétáltunk, de bibis lábbal nem szerettem volna még ezzel is terhelni csórit.
Diagnózis: megsérült az eddigi csonk, ami begyulladt. 2 injkció. 3 rongy. (Nem sajnálom tőle, a világ összes pénzét tudnám a jószágaimra költeni, de azért a vékony pénztárcánk nem örült ennek a nem várt kiadásnak...)
Hazaérve kiengedtem a hordozóból, csak nem vettem számításba, hogy út közben behányt. Mind a 4 lába csupa róka, és természetesen végig kellett így szaladnia a lakáson... o.O :) Mindegy, nem tudtam rá haragudni, nagyon édi volt, ahogy örült, hogy itthon van újból. Rám meg várt a lakás, kutya és szállító box pucolása...

Szerdán leolvasztottam a hűtőt. Lehet, kár volt... :( Ugyanis azóta nem műkszik úgy, mint eddig. (Kombi, alul fagyasztós, 1 kompresszoros, nem mai darab, használtan vettük még úgy kb. 2009-ben.) Azt csinálja ugyanis, hogy azóta a sima hűtő része  nem hűt rendesen. A fagyóban megvan a -20 fok, de fönt nem megy a kikapcsolási szint alá, így folyamatosan búg. Van, hogy manuálisan kikapcsoljuk picit, hogy legalább a motor ne menjen tönkre a többnapos folyamatos működéstől... Lassan 1 hete baszakszik, hogy rohadna meg! A megvételét követően is szívatott bennünket, ugyanilyennel. Csak akkor pár nap alatt rendbe jött. Most viszont nagyon nem akar. Ha tönkremegy, akkor az szép lesz. :/ Pont nyárra... Nincs semmi lóvénk, hogy akár használtan vegyünk helyette másikat. :( Ez a kiszolgáltatottság, bizonytalanság engem baromira kiborít, lassan 1 hete görcsben van a gyomrom emiatt. Férj meg folyamatosan csesztet, hogy a tv-t, mikrót is takarítsam meg arra utalva, hogy azokat is hátha elkúrom. Meg hogy ha meleg kaját akarok enni, akkor ne a mikróba rakjam, hanem a hűtőbe. Ezeken őszintén is tudnék röhögni, ha csak úgy leakaszthatnánk egy új készüléket, de sajna nem állunk úgy anyagilag. :( Abba meg bele sem merek gondolni, hogy a mosógépünket 2006-ban vettük. Az csak néha ereszt, de még működik, de nem akarom elkiabálni! Ezek az újabb vackok már nem bírnak ki 30 évet...

Bónuszként megfáradt a biciklim hátsó kerekének a külsője is. Mé' ne most ez is, nah! Pumpálom, és ahol sérült, ott kibuggyan a belső, így csak nagyon óvatosan lehet, míg nem lesz csere. (Nincs kocsink, én binyóval járok dolgozni, meg ide-oda, így nem mindegy, hogy szar -e vagy sem.)

Bíztam abban, hogy az első "hús-vér" baba-mama börzén termelek egy kis bevételt. A kis az bejött legalább, de azért pirinyóval többre számítottam. Bár pesszimista vagyok, így a fő célom az volt, hogy legalább az asztal árát kiáruljam (800 píz). Ez meg is lett, sőt, 400 Ft-tal túl is szárnyaltam. o.O :D Egész szombat délelőtt ott voltam, plusz a cumó szállítása sem volt a legkellemesebb és legkönnyebb biciklivel (már akkor is lapos volt, hogy rohadna meg), ráadásul hazafele még az eső is rákezdett, így azt gondolom, hogy nem annyira érte meg. De azt kiderítettem, hogy nem velem és az áruimmal volt a baj, hanem főképp az időjárás tett be valszeg. :( Mesélte az egyik asztaltársam, hogy az előző börzénél 10 ezret árult, míg most csak 2 ezret. (Jó, közben meg lehet, hogy kizárólag azért volt ilyen az egész, mert én is részt vettem eladóként benne és bevonzottam a rosszat esőstül, kevés vevőstül... :P )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése