lassandebiztosan

2015. november 7., szombat

Piros folt

Több hete van a szája mellett egy piros, átlagosan hüvelykujj méretű folt. Ekcémának tűnik. Kisebb korában is volt ilyen, akkor a lábán; arra azt mondták, hogy ekcéma. Nagyon nehezen múlt el az is. Sajnos ez sem akar eltűnni egykönnyen...

Kezdtük Phlogosam krémmel. Nagyon hamar és látványosan visszahúzta, szinte már csak halvány rózsaszín volt vasárnapra (pénteken kezdtük el), erre ahogy jött a hétfő és az ovi, napról-napra nagyobb és pirosabb lett újból. Következett a hétvége, ekkor már elérte az ujjnyi méretet és jócskán piros is volt. Ekkor is enyhült a Phlogosamra hétvégén (hétköznap is kentük), de nem olyan látványosan, mint elsőre.

Hétfőn nem vittem oviba, mert megfázott, így elmentünk a doktornőhöz. Kérdeztem, hogy ez mi ez. Ekkor még nem véltem felfedezni összefüggést a folt és az ovi közt, így csak azt mondtam el, hogy mivel kentük, stb. Ugye nála az sem teljesen használható infó, hogy megkérdezzük, hogy viszket -e. Mert a válasz sokszor attól függ, hogy hogyan érdeklődünk... Ha pl. úgy, hogy "Viszket?", akkor a válasz az, hogy "Igen, viszket". Ha pedig úgy, hogy "Nem viszket?", akkor meg az a felelet, hogy "Nem, nem viszket."... Így azért nem könnyű eldönteni, hogy mi van. Persze, a vakarásból lehet következtetni, de az is olyan, hogy vannak időszakok, amikor piszkálja, de van olyan is, hogy békén hagyja. Ez is hozzájárult a gyanakvásomhoz, miszerint összefüggés van a méret és szín változása és az ovi közt.
A doktornő szerint is ekcéma, ami felülfertőződött gombával, így Canestent javasolt. Kentük is a "betegszabija" alatt, gyönyörűen elhalványult ismét. Majd jött 1 hét ovi, megint csúnya lett a bőre, aztán az őszi szünet végére megint szinte teljesen elmúlt. Most meg ezen a héten ismét felerősödtek a tünetek. Ezért pénteken felkerestük ez ügyben a gyerekorvost, elmondtam, hogy én látok összefüggést. Az is lehet, hogy mivel az óvodában azért jobban vannak szabályok, együtt kell működni, nem lehet elmenni autiba (mármint el lehet, de azt hallottam, hogy nem szokott csak nagyon kis időre és ritkán), így egyértelműen feszültebb. Tanév elején ezt a körömágybőr vakargatásával (véresre) és körömrágással oldotta. Erről leszokott, de lehet, hogy ehelyett jött az arcvakarás, aminek hozadéka a folt. Itthon ovi után sokat madzagozik (két cipőfűző a kezében, szemei előtt rázza, le-fel rohangál közben és magában beszél) és észrevettük, hogy mikor ovi van, akkor sokszor dörzsöli a foltot a madzaggal. De hogy most ezt azért csinálja -e, mert viszket neki vagy azért, mert feszültebb és így vezeti le, az egy nagyon jó kérdés...

Eszembe jutott a fogkrém is. Lehet, hogy az ottanit nem bírja a bőre. A doktornő mondta, hogy kérjem meg az ovit, hogy hagy használjuk a sajátunkat, remélem nem lesz ellenvetésük. Így azt ki lehet szűrni.
Másik ami még felmerült, hogy nem -e tejallergia. De szerintem nem ez lehet a háttérben, hisz mikor itthon van, akkor is kap tejet. Jó, lehet, hogy kevesebbet. Én úgy tudom, hogy allergiánál a mennyiség nem igazán számít, ha valaki allergiás, akkor az és kész; legtöbbször pici mennyiségű allergéntől is előjöhetnek a tünetek.

Kaptunk gyógyszertári keverős krémet, ami csak hétfőre lesz kész. Addig bízom a hétvégében, hogy enyhül neki, többek közt azért is, mert fotózás lesz az oviban jövőhét elején. Természetesen folttal is gyönyörűséges; de örülnék, ha anélkül lenne a képeken. (Főleg, hogy csoportkép is szokott ugye készülni és félek, hogy nehogy legyen olyan szülő, aki meglátva a bőrbajt, beparázzon, hogy valami fertő. Nagyon nem toleránsak az emberek a bőrbetegségekkel szemben /sem/...).

Kíváncsi vagyok, hogy mi okozhatja, remélem mielőbb kiderül és tudunk majd megoldást találni rá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése