lassandebiztosan

2014. augusztus 29., péntek

Szélsőségek felerősödése

Valahogy a hideg ráz tőle. És az eszközeimhez mérten mindig is harcolni fogok ellene!
Nem tudok szó nélkül elmenni egy fb-os ismerősöm, volt kollégám egy igencsak szélsőjobbos oldalról származó, onnan megosztott képe mellett... Íme -e "remek montázs":

forrás

Na de most úgy komolyan ez most mi a f*szom már??? Én libsinek tartom magam, és nem értem, hogy hogy jönnek ahhoz, hogy azt feltételezik rólam (és az összes mocskos liberálisról vagy csak simán elfogadó, nyitott emberekről), hogy "mucsai parasztkultúrának" tartjuk a népi hagyományokat, a múltunkat? És hogy a tökömbe jön ide Győzike és egy amcsi rapper??? Áh, esküszöm, hogy igyekszem megérteni ezt az igencsak téves általánosítást a liberálisokról, de nem megy... Nem tudom felfogni, hogy attól, hogy én kurva fontosnak tartom a demokrácia és az egyenlőség megteremtését/fenntartását; ez a nézetem miért zárja ki azt, hogy magyarnak érzem magam és semmi bajom a kultúrámmal, a népviselettel, a hagyományokkal? 

Nagyon ijesztő, hogy a szélsőségek ilyen mértékben erősödnek; ha azt vesszük alapul, hogy a történelem ismétli önmagát, akkor nem sok jóra számíthatunk... :( Nem akarok vészmadár sem lenni, de ha megnézzük a külpolitikai helyzetet, akkor szerintem van félnivalónk. :( De NE legyen igazam!!!

Egyet viszont biztosan tudok: ha a szélsőjobb kerül hatalomra, akkor úgy itt hagyom ezt az országot, hogy nem igaz!  És ígérem nem politizálok többet, de ez nagyon kikívánkozott... 

3 megjegyzés:

  1. Barbara Várkonyi2014. augusztus 31. 7:34

    Egyetértek!
    Nagyon gáz, a nemzetközi helyzez miatt én is egyre jobban be vagyok szarva. Szerintem az EU sem tudja, hogy mi a fenéhez kezdjen. Legalábbis.gondolm, Putyinra gondolsz... vannak vészforgatókönyvek a fejemben. . Csak ilyenkor oda kell figyelni, nehogy későn akarj.lelépni...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon felhúzott a csaj,még ki is oktatott, hogy ez irónia. És hogy az a fb-oldal mekkora királyság, hisz jó ügyeket is felkarol, és hogy a liberalizmus csak a jövőbe mutat, blabla. Erre azt írtam neki, hogy engem nem érdekel, hogy irónia, engem sért ez a kép, és hogy leszarom az oldal jótetteit, hisz egy szélsőséges, kirekesztő bagázs. Belinkeltem neki a Nyitottak vagyunk-ot, és idéztem is tőlük: "Alapvető értéknek tekintjük, hogy másokat teljesítményük, tetteik alapján ítélünk meg, tekintet nélkül nemre, életkorra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra."
    Erre tudod, hogy mit csinált a luvnya? Hát kitörölt az ismerősei közül. :D Majdnem sírtam emiatt. :D :D :D Idióta picsa!

    VálaszTörlés
  3. Welcome To Reality2014. szeptember 1. 22:35

    Voltam én konzerv régen, és állítom egyszerű értetlenség az egész.

    VálaszTörlés