lassandebiztosan

2014. augusztus 30., szombat

Óvoda

Nemrég volt a szülői. Olyan volt a beosztásom, hogy nem tudtam elmenni, így az Apja ment el...

Masni lesz a jele és a Babóca csoportba fog járni a leányzó.

Bűntudatom volt amiatt is, hogy kissé örültem annak, hogy nem nekem kellett mennem szülőire, de megnyugodtam, ugyanis az Apja is mondta, hogy hát azért nem olyan hű de fasza érzés volt az, hogy felsorolták a 2 sima csoportba járók névsorát, és akik kimaradtak, mentek a speckó részlegre, ugyanis az eléggé el is van szeparálva a simáktól. Na de jó'van, hát az udvaron egy légtérben vannak... :P :(
Nem vagyok benne biztos, de ha jól tudom, régebben 2 spéci csoport volt + egy integráló; de a drága önkormányzat leredukálta egyre (ahová a Cuki is fog járni), a megszüntetett csoport tagjai meg mennek az integráltba. Igen ám, csak az ezt kitervelők leszarják, hogy csomó integrálható gyereknek sem feltétlen egy nagylétszámú csoport a legmegfelelőbb... Mert az összevonás által igencsak nagylétszámúra (kb. 25 fő) sikerült az integrált csopesz... Végülis nem az ő kölkeikről van szó, már bocsánat a nyers megfogalmazásért!

Annyit tudok, hogy a leányzó csoportjának egyik tagja egy szintén auti, egy másik szerintem mutista, a harmadik (akitől a leginkább félek) egy iskolaérett fiú, aki veszettül agresszív... Értelmileg teljesen ép, de annyira kezelhetetlen és vadóc, hogy az oviban marasztalták... Pedig van a városban speciális iskola is, szóval akkor szerény véleményem szerint tényleg nagy odafigyelést igényel a srác; amit csak az ovi kislétszámú, egyetlen speckó csoportjában kap meg. Fú, csak egyszer halljam meg, hogy bántja a lányom! Tudom, ez egy sima ovis/bölcsis csoportban is előfordul a teljesen neurotipikus gyerekeknél is; na de mikor tudja előre az ember, hogy egy kis agresszor mellé kell beadnia egyszem gyermekét, az azért számomra felettébb ijesztő! Többiekről semmi infóm, de hamarosan lesz. :)

És basszus, mindjárt hétfő!!! Valahogy úgy éreztem eddig, hogy még bőven van idő... Félek! :O :) De azért várom is, meg kíváncsi is vagyok.

1 megjegyzés:

  1. Én már írtam egyszer-kétszer a teljes/részleges integrációról alkotott véleményemről. Most kivi leszek, mert a böliben a teljesből a lányom átkerült a részlegesbe, aminek örültem - mivel kisebb a létszám (asszem 6 gyerek van), és aranyosabbak a gondinénik, szerintem többet / jobban / máshogy tudnak velük foglalkozni, meg hát a részleges csopi nem sni-s részlegében kisebbek vannak, az enyém meg már 3 lesz ugye 3 hét múlva. Na majd beszámolok párhét múlva a tapasztalatokról. Remélem beválik a lányodnál az ovi!!!! Szurkolok nagyon!

    VálaszTörlés