lassandebiztosan

2016. július 22., péntek

Mozog két foga!!!

Te jó ég! Annyira durva! Lesokkolódtam, mikor rájöttem, hogy bizonyos, eddig érthetetlen dolgok mögött ez áll. Mikor telt el ennyi idő? Komolyan úgy érzem, hogy most született nemrég, erre már fogat cserél...

A hátsó maradó fogai, amik tejfog előzmény nélkül jelennek meg, pár hónapja már elkezdtek nőni, nemsokára mind a négy ki is bújik. De nem kerítettem neki nagy feneket, nem olvastam utána. Emiatt is ért váratlanul, amit ma olvastam, hogy általában ezzel párhuzamosan elkezdődik az alsó metszők kipotyogása. :O Fogtündéres idő is elérkezett... :)

Férj pár napja mondta, hogy olyan furcsán ferdék az alsó metszői. Megnéztem, gondoltam biztos a cumi (este még azzal alszik) és a cumisüveg (igen, még mindig abból viszi be a legtöbb folyadékot, még mindig hanyatt fekve) "áldásos" hatása. A másik gyanús dolog az volt, hogy az utóbbi időkben alig eszik. Gondoltam, hogy a meleg miatt van ez vagy azért, mert a kakis gondok miatt tele pocakkal nem fér belé az étek. De valószínűbb, hogy a mozgó fogak miatt van mindez. 

Számomra ijesztő ez. Előtte igyekszem titkolni, hogy húúúúbasztikuli, de belül jaj. :D Ráz a hideg, libabőrös leszek. Meg jön az aggódós énem, hogy mi van, ha lenyeli, mi van, ha félni fog, mi van ha... De ahogy elnézem, nem igazán zavarja. Simán engedi, hogy megnézzük. Olyan, mintha nem is érezné, hogy valamik lötyögnek a szájában. Ennek nagyon örülök!

A saját fogváltásomról annyi emlékem van, hogy állandóan piszkáltam a lötyögőket a nyelvemmel, ujjammal; volt, hogy mikor már nagyon untam, kötöttem rá cérnát és a hokedli vagy ajtó segítségével meggyorsítottam a folyamatot. Borzalom. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése