lassandebiztosan

2015. március 9., hétfő

Majdnem kórház

Múlthét hétfőn már mehetett volna oviba, de itthon fogtam, mert ekkor már több napja nem kakilt. Mivel meg volt fázva, emiatt keveset evett, így ezért mertem ennyit várni, de erősen gondolkoztam, hogy elviszem beöntésre, hisz hétfőn volt a 9. napja. :( Guttalax eddig mindig hatott, de most nem. Vasárnap már nem is evett... Az egész hétvégénk a kula körül forgott, nagyon idegesek voltunk. Hiába kúpoztuk, semmi hatás. Mármint ingere volt, de visszatartotta. 1 éve szarakszunk szó szerint ezzel. Valamiért nem akarja elengedni, pedig minden nap kap hashajtót. Olyan, mintha zavarná a kakilás. Lehet, hogy már írtam erről, szerintem olyan lehet ez nála, mint mikor régebben nem bírta elviselni a simit, a puszit, az ölelést. Ezen is csak az idő és a türelem segített, szerintem ezzel is így leszünk. Mikor még jártunk a koraiba, beszélgettem erről gyermekpszichológussal, kipróbáltuk a tanácsait, de hatástalan volt. :(
Aztán vasárnap egy nagy adag Guttalaxot kapott és szerencsére ez már hatott. Óriási kő esett le a szívünkről.
Mostanában Laevolac helyett Tamarinlaxot adunk neki (hashajtó lekvár), ez sokkal jobb, nem vastagítja be annyira, mint a Laevolac és az állaga is jobb tőle. Csak az a baj, hogy hiába kap dupla adagot, mint az előírt, nem hajtja meg úgy, hogy kipakoljon. Arra viszont nagyon jó, hogy ne süljön bele a széklet.
Remélem mielőbb megoldódik ez az ügy, mert nagyon rossz és veszélyes meg idegesítő és tehetetlenek vagyunk!

4 megjegyzés:

  1. Ez a visszatartás téma nagyon rossz lehet. Gyerekorvos mit mond? Mert ilyennel én sem tudnék mit kezdeni, ez orvosi téma, a szülő nem fogja tudni megoldani.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon sajnálom, ezt borzasztó lehet átélni. Esetleg dietetikushoz nem akarod elvinni? (vagy lehet, ezen már túl vagy) Hátha össze tudnak neki állítani egy olyan étrendet, ami mellett rendeződne a bélműködés. Tudom, te más pszichés okokra gyanakszol, csak bennem az merült fel, ha már hígabb a kaki és ki tudja tolni, akkor egy adott diéta mellett ha puhább folyamatosan a széklet, talán nem "kövülne" bele napokra. Végülis a hashajtókkal ugyanezt a hatást éred el. Akkor már talán kevésbé drasztikus a szervezetnek egy diéta.

    VálaszTörlés
  3. A szokásos: rostdús kaja, Laevolac... Azt mondta, a Guttalax nem a legjobb, de mit tegyek, ha csak azzal tudjuk kivarázsolni belőle? :( Nehéz ügy sajnos.

    VálaszTörlés
  4. Főleg, hogy már 1 éve tart. :( Na meg mikor tejérzékeny volt babaként, akkor is úgy kellett szó szerint kipasszírozni belőle a kaksit. Nagyon nehéz lelkileg. Próbáljuk zsarolni, pár alkalommal használt, azóta nem. Nem voltunk még dietetikusnál. Mondták az óvónők, hogy ott is szépen eszik, főzeléket is, szerencsére nem is veszettül válogatós, és a Tamarinlaxnak hála még több nap után sem kemény, egyáltalán nem bogyós. "Csak" visszatartja. Hiába mondjuk, hogy úgy csináld, mintha pukiznál, stb., valahogy nem megy neki, látom a megfeszüléséből, hogy visszatartja és minden porcikájával azért küzd, hogy ne jöjjön ki. És még a kúpot is vissza tudja tartani... Nehéz dió a csajszi, nem lehet mellette unatkozni. :/

    VálaszTörlés