lassandebiztosan

2014. október 8., szerda

Az ovi kezd jobb lenni :)

Legalábbis ha azt veszem alapul, hogy a leányzó az utóbbi pár napban szó szerint rohant, akkor csak nem érezheti rosszul ott magát. :)
Az óvónők nagyon aranyosak, a Cukinak szerintem már szerelme és barinője is van. Ugye ő bár beszélő auti, de nem igazán kommunikál, szóval ezeket csak úgy sejtem és kikövetkeztetem abból, amit látok és amit echolál.
Ez azért szomorúsággal tölt el, mert szívem szerint úgy hallgatnám az élménybeszámolóját. És attól függetlenül, hogy nem mesél, én mindig megkérdezem, hogy mi volt az oviban, mit ebédelt, stb. Egyszer hátha felel. :) Hétfőn volt az állatok világnapja alkalmából állatsimogatás és kutyás bemutató, ezt is az óvónő mondta csak. És hát azért hazudnék, ha azt írnám, hogy nem fáj, hogy az ilyenekről sem számol be.  
Ami változatlanul nem tetszik az az, hogy nem sok infót kapok róla, bár azért én nem szoktam annyiban hagyni és faggatózom rendesen. :)
Na meg persze a folyadékbevitele sem elégséges szerintem...
De amit igyekszem előtérbe helyezni, az az, hogy az óvónők és az asszisztens nagyon elhivatott, türelmes, kedves, jó szakemberek. Akkor is meggyőződtem erről, mikor jeleztem reggel, hogy valószínűleg nyűgös lesz a csemetém, hisz úgy jöttünk, hogy folyamatosan visszatartotta a kakit (ilyenkor sokkal ingerlékenyebb). Mivel már nagyon unom ezt az állapotot (lassan fél éve tart...), kicsit hisztiztem az óvónőnek, hogy mennyi mindent kipróbáltunk már sikertelenül (kakikönyv, wc-n kula lehúzásának ünnepélyes magaslatokba való emelése, stb.), megnyugtatott azzal, hogy mikor voltak továbbképzésen vagy valami hasonlón, akkor direkt rákérdezett erre a problémára és ott azt mondták, hogy autiknál gyakran előfordul és amíg ő nem rendezi ezt az agyában, egyszerűen nem tudunk mit tenni. Nt gyerekeknél is sokszor nehézséget okoz ez, érintetteknél meg hatványozottan... És sokkal tovább szokott tartani. :(
Fejlesztések még nincsenek (fél füllel hallottam, hogy csak a beszoktatás után lesznek, ami itt 2 hónap).
Jó lesz ez, csak ki kell forrnia magát. Elsőre volt roppant ijesztő Cukinak és nekem is. Kezdünk belejönni szerintem. :)

3 megjegyzés:

  1. szia, örömmel "hallom", bizony Nektek még több kitartás, türelem kell, tök jó, hogy haladtok.
    Ági

    VálaszTörlés