lassandebiztosan

2018. május 14., hétfő

Dudú

Május 6-án kirándulni mentünk. Csak a célhoz nem értünk el, mert elakadtunk a homokban. Nagyon nagy szerencsénk volt, ugyanis a közelben lévő városban (Izsák) van speciális mentő. Annyira rendesek voltak, hogy vasárnap du. is se szó se beszéd, jöttek és kivontattak bennünket az erdőből. INGYEN! Ebben az anyagias, rohanó, közönyös világban ez jócskán fura. És annyira figyelmesek voltak, hogy hideg vizet is hoztak. Nagyon jó érzés volt mindezeket átélni. Szopás volt elakadni, rossz volt kiszolgáltatottnak érezni magunkat (engem pánikroham is kerülgetett, de a nagylány miatt muszáj voltam belül, titokban átélni, mert nem szerettem volna, hogy ő is féljen), de összességében eszméletlenül pozitív élménnyel lettünk gazdagabbak. Egy nyitott tetejű terepjáróval húztak ki bennünket a homok fogságából, és az ezen járművön való utazás nagyon tetszett a Cukkernak. Jókat kacagott, ahogy lobogott a haja. :) Örök hála a mentésért a Dél-alföldi katasztrófavédelmi Off-Road és Túra, Egyesület -nek.
Egy kissé elkeseredett a nallány, hogy nem autóval megyünk haza és kimarad a szent körforgalom (van egy, amin mindig át kell mennünk...), de megértette, hogy a kocsi amellett, hogy elakadt, meg is betegedett és ezek a rendes bácsik elviszik a szerelőhöz, aki olyan, mint a doktornénik/bácsik, mi meg busszal fogunk hazajutni. Naná, hogy nem volt az Embörnél az 50%-os közalkalmazotti kedvezményre jogosító papíros, nálam meg a 90%-os mák-os... Így teljes árral kellett utaznunk, ráadásul kb. 3 perccel késtük le a közvetlen járatot, így csak hosszabb távú, átszállásos megoldás volt aznapra. Tényleg igaz, hogy a szegény embert az ág is húzza.

1 éve vettük hitelre 200 ezerért a 22 éves autót. És én nagyon megkedveltem. Szó szerint kinyílt a világ, hisz olyan helyekre tudunk ellátogatni, ahová tömegközlekedéssel nehezen vagy egyáltalán nem lehetne eljutni, és ez szuper. Szabadabbnak érzem magam, mint előtte. Biztos nem tett jót neki a homokos út, de amúgy is volt arra utaló jel, hogy van valami gond a váltóval vagy a kuplung akármivel (5ösből volt, hogy kiugrabugrált)

Ma a szerelő megnyugtató hibaforrást jelölt meg: úgy tűnik, hogy ezt fussa a büdzsénk. Nagyon nem értek hozzá, de hála nem valami veszettül drága dolog ment tönkre. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése