lassandebiztosan

2018. július 17., kedd

Ápolási, tüntetés, gyűjtés

Ne tudjátok meg, hogy mennyi bejegyzés lapul a piszkozatok közt... Nem panaszképp írom, hisz időm lenne, csak nem tudom beosztani rendesen (elterveztem, hogy csinálok magamnak napirendit, hátha segítene, hogy ne csússzak el szinte mindennel), meg megyünk erre-arra, + sok mindenbe belevágtam a fejszém. Egyik és most számomra a legfontosabb, az egy gyűjtés és a pénteki tüntetés.

2 ismert személyt megkerestem azzal, hogy osszák meg. Egyikőjük azt válaszolta, hogy tett egy ígéretet, hogy vagy minden ilyen jellegű bejegyzést megoszt vagy egyet sem és az utóbbinál döntött. Válaszoltam neki, hogy köszönöm, hogy egyáltalán írt és tiszteletben tartom, de ha lehet, akkor értesítse más módon az ismerőseit vagy ha ő utal akár 2 gombóc fagyi árát, az is nagy segítség. Ezután az üzenetem után is megugrott az összeg, viszont nem annyira, mint mikor Péterfy-Novák Éva, az Egyasszony írója osztotta meg. Egyszerre volt megtisztelő és megható, hogy bizalommal fordult felém. A számláló pedig elkezdett ezerrel pörögni, amit látva olyat éreztem, hogy szavakba nem tudom önteni, de nagyon felemelő volt.


Ha módotokban áll, akkor kérlek segítsetek Ti is, hogy összejöjjön, (nincs minimális összeg, 100 Ft-is nagyban hozzájárul) hogy sikerüljön. Akár megosztással, akár felajánlással vagy mindkettővel. ;) Itt a közvetlen link: https://www.goood.hu/gyujtes-ue2zm655n4
Ha valaki aggódna, megnyugtatnám, hogy Erzsi for President is lebonyolított már ezen a portálon több gyűjtést is, teljesen megbízható. 



A másik, ami lefoglal (írogatok ennek kapcsán is ismert embereknek, csoportoknak, politikusoknak, hogy legalább osszák meg, de nem nagyon járok sikerrel) az a pénteki tüntetés, megmozdulás, vagy nevezzük akárhogy. Kérlek, ha tehetitek, gyertek el, legyünk minél többen! A megosztások és a petíció aláírása is sokat jelent! 

Esemény és az alábbi idézet forrása: https://www.facebook.com/events/2079314512389009/

"Magyarországon több mint 45 ezer ember ápolja otthon gyermekét, idős hozzátartozóját, 24 órában az év 365 napján, szabadság, szünet nélkül. Ezért a munkáért a legmagasabb összeg, amit kapnak 52.810 Ft. Ez az összeg még Romániában is 130 ezer forint és munkaviszonyként ismeri el az állam!

A családi pótlékkal együtt is maximum 75.810 forintból kell két embernek megélnie, ami egyszerűen lehetetlen Magyarországon. Ez tarthatatlan helyzet!

1. a téren látható lesz több ezer érintett ember személyes története, melyet elküldtek számunkra
2. Szeretnénk, ha sokan lennénk, ezzel is megmutatva, hogy ez egy KÖZÖS ÜGY és ezzel felhívnánk a problémára a figyelmet.

Azonnali intézkedések szükségesek!
50 000 Ft-tal emeljék az ápolási díjat és 2019. január 1-től minősítse át a kormány legalább minimálbéres munkaviszonnyá vagy foglalkoztatási jogviszonnyá."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése